Lichaam vermiste Amerikaanse piloot gevonden

Reddingsactie Een Amerikaanse F-15C Eagle belandde met onduidelijke oorzaak in zee. Het lichaam van de inzittende piloot is inmiddels gevonden.
Een Amerikaanse F-15 Eagle.
Een Amerikaanse F-15 Eagle. Foto Chris Radburn/AFP

Het lichaam van de Amerikaanse piloot die maandagochtend met zijn gevechtsvliegtuig neerstortte in de Noordzee, is later op de dag gevonden, meldt de Britse omroep BBC. Naar de piloot van de F-15C Eagle werd lange tijd gezocht. Verder waren er geen personen aan boord.

De identiteit van de piloot werd niet vrijgegeven. Een woordvoerder van de Britse Royal Air Force (RAF) spreekt van een „tragisch verlies”.

Het toestel belandde op 137 kilometer ten oosten van de Britse kust in het water. Er werd een reddingsoperatie met helikopters en schepen opgezet voor de piloot. In de buurt van de plaats waar het toestel was neergestort, werden in de loop van maandag brokstukken gevonden. De oorzaak van het ongeluk is nog altijd onduidelijk.

De F-15C Eagle was opgestegen van het militaire vliegveld van de RAF bij de Britse plaats Lakenheath. Dat is een Amerikaanse basis op Brits grondgebied en huisvest alleen Amerikaanse vliegtuigen. Volgens een woordvoerder van de RAF had het betrokken toestel een „uitzonderlijke staat van dienst” op veiligheidsgebied.