Anderhalve meter afstand

Veiligheidsberaad: zorg over niet naleven coronaregels in horeca

De veiligheidsregio’s zijn bezorgd over de gebrekkige naleving van coronamaatregelen in de Nederlandse horeca. Dat zei Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen en voorzitter van het landelijke Veiligheidsberaad, zondagavond, aldus persbureau ANP. Op meerdere plekken kregen horecagelegenheden dit weekend boetes. Ook zou een zaak zijn gesloten. „Binnen vinden mensen het steeds moeilijker om onderling 1,5 meter afstand te bewaren en de verplichting om te zitten en niet te staan of rond te lopen, na te komen”, zegt Bruls. „Op vrijdag- en zaterdagavond was het met name in de uitgaansgebieden van een aantal steden te vol en werd de onderlinge afstand van 1,5 meter zeker niet gehaald.” Om welke steden en horecagelegenheden het ging, werd niet bekendgemaakt. (ANP)