1935-2020

Presentator en televisiemaker Aad van den Heuvel (84) overleden

Aad van den Heuvel, bekend als presentator en televisiemaker, is afgelopen week overleden op 84-jarige leeftijd. Dat heeft zijn familie maandag bekendgemaakt. Van den Heuvel was al enige tijd ziek. Zaterdag was zijn uitvaart, er volgt nog een herdenkingsdienst. Van den Heuvel werd bekend onder het Nederlandse publiek met programma’s als De Alles is Anders Show, Ook dat nog! en De J.C.J. Van Speyk-show. Eind jaren vijftig begon hij zijn carrière bij de KRO, waar hij vanaf 1960 voor actualiteitenprogramma Brandpunt werkte. In de jaren daarna werkte hij mee aan talloze Nederlandse programma’s. Met het satirische programma Ook dat nog! won Van den Heuvel in 1990 een Gouden Televizier-Ring. (NRC)

Geëngageerd tv-journalist pagina C2