ThuiskokZoete-aardappeltaart

London Loy kwam op het idee voor deze taart toen hij de Will Smith-film I Am Legend zag. Dit is zijn versie van de sweet potato pie.

Kneed in een ruime kom de bloem, het bakpoeder, limoenrasp, zout, 175 gram basterdsuiker, ½ ei en 250 gram boter tot een samenhangend deeg. Vorm het deeg tot een bol, dek af met plasticfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm intussen de oven voor tot 180°C.

Rooster de zoete aardappelen in een ovenschaal of op de bakplaat ongeveer 20 minuten tot ze zacht zijn. Vet de springvorm in met boter. Kneed het deeg kort door, rol het uit tot een lap van ongeveer ½ centimeter dik en bekleedt er de springvorm mee. Neem de zoete aardappel uit de oven en laat even afkoelen. Breng de temperatuur van de oven terug naar 160 °C. Meng de zoete aardappel met 175 gram basterdsuiker, 200 gram boter, de amandelmelk, 2 eieren, de speculaaskruiden en het vanille-aroma. Stamp de vulling met de pureestamper tot een homogene massa. Verdeel de zoete-aardappelvulling over de bakvorm.

Bak de zoete-aardappeltaart ongeveer 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.