Demonstranten verjaagd

Topgeneraal VS biedt excuses aan voor kerkwandeling met Trump

De hoogste generaal van het Amerikaanse leger Mark Milley heeft zijn excuses aangeboden omdat hij in uniform de Amerikaanse president Donald Trump vergezelde voor een fotomoment voor een kerk in Washington. Om de weg vrij te maken werden demonstranten die dag hardhandig met traangas verjaagd, waarna de president met zijn hand op de bijbel op de foto ging. Milley werd flink bekritiseerd voor zijn aanwezigheid bij het fotomoment. Milley stelde dat hij daar niet had moeten zijn. Zo liet hij weten in een videoboodschap aan de alumni van de National Defense University, de militaire academie van het ministerie van Defensie. „Het was een fout waarvan ik heb geleerd. Mijn aanwezigheid gaf het idee dat er sprake was van militaire bemoeienis in de binnenlandse politiek.” (NRC)