Ziekenhuizen urenlang niet bereikbaar door telefoonstoring bij Vodafone

Storing Onder andere het UMC Utrecht, het Erasmus MC en het Amsterdam UMC werden getroffen door de storing bij provider Vodafone. Rond half elf ‘s morgens waren de problemen verholpen.
Het kantoor van Vodafone in Amsterdam.
Het kantoor van Vodafone in Amsterdam. Foto Koen van Weel/ANP

Door een landelijke telefoonstoring bij Vodafone zijn donderdagmorgen meerdere ziekenhuizen urenlang niet bereikbaar geweest. Onder meer het UMC Utrecht, het Universitair Medisch Centrum Groningen, het Maastricht UMC+, het Amsterdam UMC, het Erasmus MC en het LUMC Leiden werden getroffen. Een aantal ziekenhuizen opende tijdelijke noodnummers om toch bereikbaar te blijven.

Twitter avatar UMCUtrecht UMC Utrecht Op dit moment is er een landelijke telefoonstoring. Het UMC Utrecht en Wilhelmina Kinderziekenhuis zijn daarom alleen bereikbaar via het noodnummer: 030 6397999.

Rond half elf ‘s morgens was de storing weer verholpen, zegt Vodafone tegen persbureau ANP. De provider gaat nog na wat er precies is misgegaan. Vooral zakelijke klanten hadden last van de technische problemen. Ook een klein deel van de Vodafone-gebruiker met een mobiel abonnement kon niet meer bellen. De storing was rond half drie ‘s nachts ontstaan.

Niet alleen ziekenhuizen ondervonden problemen: ook bedrijven, instellingen en overheden zeiden last te hebben. Op storingswebsite allestoringen.nl was rond half negen ‘s morgens een grote piek te zien in het aantal meldingen over Vodafone.