ThuiskokJerk portobello

Een vegetarische variant van de beroemde jerk chicken. U kunt de portobello’s in de grillpan voorbereiden, maar ook op de barbecue.

Doe voor de jerk de sjalotten, knoflook, tijm, laurierblaadjes, kruidnagel, nootmuskaat, piment, rum, sushi-azijn, honing, Madame Jeanette, 1 eetlepel zout, 6 eetlepels olijfolie, het sinaasappelsap en de -rasp in de keukenmachine tot een glad geheel. Is de saus te dik? Voeg dan wat extra sinaasappelsap toe.

Maak de portobello’s met een vochtig doekje of klein borsteltje schoon en snijd het steeltje eraf. Snijd de portobello’s over de lengte in drieën. Doe ze met de jerksaus in de diepvrieszak. Sluit de zak en zorg ervoor dat er geen lucht bij zit. Marineer de portobello’s 3-4 uur.

Verhit de grillpan op hoog vuur. Neem de portobello’s uit de marinade en schud de overtollige marinade eraf. Grill ze in porties aan beide kanten goudbruin en gaar. Ze mogen zeker nog wel een bite hebben, maar ze moeten ook sappig zijn. Breng op smaak met zout en zwarte peper en serveer met de geroosterde boterhammen.