Wetsschending

Gebruikers Airbnb eisen 6,5 miljoen euro servicekosten terug

Zo’n 32.000 Nederlandse gebruikers van Airbnb eisen samen 6,5 miljoen euro van het verhuurplatform terug. Het gaat om onterecht in rekening gebrachte servicekosten bij 115.000 facturen. De eisers hebben zich aangesloten bij een aantal Nederlandse claimbedrijven, die het geld namens hen proberen terug te halen.

Voor iedere boeking rekent Airbnb servicekosten door aan de huurder. Dat mag niet, oordeelde de kantonrechter in Amsterdam in maart. Door zowel huurders als verhuurders bemiddelingskosten in rekening te brengen, overtreedt Airbnb de wet. Claimbedrijf Twee Heren BV stond een gebruiker van het platform in de zaak uit maart bij. Het bedrijf is inmiddels nieuwe rechtszaken gestart. Ook de Consumentenbond is betrokken bij claims tegen Airbnb. (NRC)