Diversiteit

Adidas stelt streefgetal in voor meer zwarte werknemers in VS

Adidas gaat voor minstens 30 procent van alle nieuwe vacatures in de Verenigde Staten zwarte sollicitanten of kandidaten met een Latijns-Amerikaanse achtergrond aannemen. Het is een van de stappen waarmee het sportmerk de gelijkheid tussen Amerikanen met verschillende etniciteiten wil vergroten, maakte het bedrijf dinsdag bekend.

In de Verenigde Staten wordt al meer dan een week geprotesteerd tegen racisme, nadat de zwarte Amerikaan George Floyd om het leven kwam door politiegeweld. Wereldwijd kregen de protesten van de Black Lives Matter-beweging navolging. De gebeurtenissen in de VS zijn voor Adidas aanleiding na te gaan wat het bedrijf kan doen om racisme en uitsluiting tegen te gaan, schrijft topman Kasper Rorsted in een reactie op de protesten. (ANP)