ThuiskokDoubles

Nu zoveel mensen het plezier van zelf brood bakken hebben ontdekt, lijkt dit platbrood uit Trinidad me een fijne aanvulling op het repertoire.

Maal de spliterwten fijn in de keukenmachine. Meng ze met 200 milliliter warm water, suiker, gist en bakpoeder. Laat ongeveer 6 minuten rusten, het mengsel wordt dan een beetje schuimig. Meng in een andere kom bloem, kurkuma- of saffraanpoeder, komijnpoeder, zout en peper. Meng het gistmengsel erdoorheen en kneed in 2 minuten tot een samenhangend deeg.

Voeg wanneer het deeg te droog is wat warm water toe. Vorm van het deeg een bal, dek af met een vochtige theedoek en laat het deeg 1 uur rijzen of tot het in omvang is verdubbeld. Kneed het deeg nog kort door en laat het 10 minuten rusten.

Verdeel het deeg in 6-8 porties. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg tot een platte schijf met een diameter van 10 centimeter. Herhaal met het overige deeg. Verhit de olie in een koekenpan en frituur de doubles in porties in 5-10 seconden goudbruin en gaar. Keer de doubles halverwege om en neem ze met een schuimspaan uit het vet. Laat uitlekken op keukenpapier.