Pand Belastingdienst en DUO in Groningen ontruimd

Onwel Nadat acht mensen onwel waren geworden in het pand in Groningen van de Belastingdienst en DUO, is dit volledig ontruimd. De oorzaak wordt nog onderzocht.
In het gebouw zijn zowel de Belastingdienst als DUO gevestigd.
In het gebouw zijn zowel de Belastingdienst als DUO gevestigd. Foto Robin van Lonkhuijsen/ANP

De Groningse brandweer heeft het pand van de Belastingdienst en DUO dinsdag laten ontruimen, nadat acht mensen onwel waren geworden. Er is onderzoek gedaan, waarna het gebouw weer werd vrijgegeven. In het gebouw is een vreemde lucht geroken, maar waar die vandaan komt, is onduidelijk.

Op twee verschillende verdiepingen van het gebouw aan de Kempkensberg raakten vanmorgen mensen onwel. Zij hadden last van misselijkheid en duizeligheid. In de middag besloot de brandweer de 348 mensen in het pand te verzoeken vandaag thuis verder te werken.

Bij het onderzoek werd volgens een woordvoerder van de brandweer systematisch nagelopen wat de oorzaak van de onwelwording geweest kan zijn en of dit met de genoemde geur te maken heeft. „Wellicht was de geur afkomstig van een ander schoonmaakmiddel dat is gebruikt.”

Twitter avatar BRWGroningen Brandweer Groningen In het pand van @belastingdienst en @Duostudent aan de Kemkersberg in #Groningen hebben 8 personen op twee verdiepingen gezondheidsklachten ervaren. Metingen hebben nog niets opgeleverd. Uit voorzorg laten we het gehele gebouw ontruimen om verder onderzoek te kunnen doen.