In beeld

Veel belangstelling voor uitvaart Floyd in Houston

In Houston werd dinsdag George Floyd begraven. Hij kwam ruim een week geleden om het leven door politiegeweld in de Amerikaanse stad Minneapolis. Op videobeelden is te zien dat Floyd zegt dat hij niet kan ademen, maar de agent met zijn knie op zijn nek blijft zitten. De dood van de zwarte man leidde tot demonstraties in de Verenigde Staten en ver daarbuiten – ook in Nederland gingen mensen de straat op.
De kist van George Floyd wordt naar binnen gebracht. Zijn dood leidde tot een golf van demonstraties over de hele wereld.
Foto Callaghan O'Hare/Reuters
Net als tijdens de herdenkingsdienst eerder deze week was de begrafenis van Floyd drukbezocht.
Foto Aaron M. Speicher/Reuters
De familie van George Floyd arriveert in Houston. De moeder van de dochter van Floyd riep eerder in de media op tot gerechtigheid.
Foto Eric Gay/AP
De kist staat in de Fountain of Praise-kerk in Houston. Maandag verscheen de agent die zijn knie op de nek van Floyd hield voor het eerst voor de rechter.
Foto David J. Phillip/Reuters
Een medewerker poetst de kist met daarin het lichaam van George Floyd. Vrijdag knielde een aangeslagen burgemeester Frey van Minneapolis nog bij de kist tijdens de herdenkingsdienst in die stad.
Foto Godofredo A. Vasquez/Reuters
De in het wit geklede familie van Floyd voorafgaand aan de begrafenis. Vier agenten zijn aangehouden in verband met de dood op 25 mei.
Foto Godofredo A. Vasquez/AP
De dominee heeft de aanwezigen bij de uitvaartdienst van George Floyd opgeroepen om voldoende afstand te houden en om een mondkapje te dragen.
Foto Joe Raedle/Getty Images/AFP
Familieleden van George Floyd staan stil bij de kist en nemen afscheid.
Foto David J. Phillip/Reuters
Philonise Floyd stopt bij de kist tijdens de begrafenis. De beelden van de arrestatie van zijn broer waren de aanleiding voor demonstraties over de hele wereld. In Amsterdam staat woensdag een demonstratie gepland, in het Nelson Mandelapark in Zuid-Oost.
Foto David J. Phillip/AFP
Familie van George Floyd tijdens de uitvaartdienst.
Foto Godofredo A. Vásquez/AFP
Democratisch Congreslid in Texas Sheila Jackson Lee houdt zichtbaar geëmotioneerd een speech tijdens de begrafenis.
Foto Godofredo A. Vásquez/Houston Chronicle/AP
Terwijl het nummer 'Oh, How Precious' wordt afgespeeld, slaat Rodney Floyd een arm om zijn broer heen. Hij draagt een mondkapje met daarop een afbeelding van de overleden George.
Foto Godofredo A. Vasquez/EPA
Een grote afbeelding van George Floyd tijdens de begrafenis. Tegelijkertijd werd in Parijs en Londen gedemonstreerd tegen racisme.
Foto David J. Phillip/EPA
Familie van George Floyd tijdens de uitvaartdienst.
Foto David J. Phillip/AP
De familie van George Floyd komt naar het podium om te spreken.
Foto Godofredo A. Vásquez/AFP
Presidentskandidaat Joe Biden sprak de aanwezigen van de uitvaartdienst toe via een videoverbinding. Volgens Biden zijn de VS op weg naar raciale rechtvaardigheid, als er gerechtigheid komt voor Floyd.
Foto David J. Phillip/AFP
De beveiliging buiten het gebouw wordt ondersteund door leden van de New Black Panters. Zij identificeren zich met de oorspronkelijke Black Panthers, opgericht in 1966 na de moord op de Amerikaanse burgerrechtenactivist Malcolm X.
Foto Andrew Caballero-Reynolds/AFP
Familie, vrienden en anderen bezoeken de dienst. Vanwege het coronavirus kon ongeveer een kwart van de kerk worden gevuld.
Foto David J. Phillip/AP