Sociale media

Wetenschappers vragen Facebook om meer actie tegen Trump

Tientallen wetenschappers die subsidie krijgen van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg, vinden dat diens bedrijf niet moet toestaan dat president Trump Facebook gebruikt om „desinformatie en opruiende boodschappen” te verspreiden. De onderzoekers, onder wie zestig hoogleraren van grote Amerikaanse instituten, schreven zaterdag een brief aan Zuckerberg. Zij vragen hem om strikter beleid tegen desinformatie en opruiende taal „die mensen beschadigen”, met name tijdens de recente rellen in de VS over discriminatie. „Onze oproep staat haaks op eerder beleid van Facebook”, aldus Debora Marks, hoogleraar aan de medische faculteit van Harvard en een van de initiatiefnemers. „Wij roepen Facebook op om meer aan de kant van de waarheid en aan de juiste kant van de geschiedenis te gaan staan.” (AP)