Coronamaatregelen

Malta laat 425 bootmigranten toch toe in de haven

Malta laat 425 migranten toe die op vier schepen waren ondergebracht na uit zee te zijn gered. De regering besloot daar volgens persbureau AP toe vanwege de situatie aan boord. De migranten aan boord van het schip Europa II, dat als eerste van de vier schepen in de haven is aangekomen, werden volgens Maltese media tussen 30 april en 7 mei uit zee gered door een vissersboot. Vervolgens werden zij overgedragen aan de veerboot, die vanwege de coronamaatregelen niet kon aanleggen. Malta is met andere EU-lidstaten in gesprek over verdeling van de migranten. Nog steeds arriveren geregeld bootjes met migranten in Zuid-Europese landen, maar vanwege mogelijk besmettingsgevaar hebben verschillende landen aangekondigd dat de havens niet veilig zijn zolang de noodtoestand geldt. (NRC)