Coronacrisis

Filmindustrie in Californië mag op 12 juni weer aan de slag

Film- en tv-opnames in Californië kunnen op 12 juni worden hervat. Dat hebben de autoriteiten van de staat vrijdag bekendgemaakt toen ze nieuwe richtlijnen ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus naar buiten brachten.

Tv- en filmproducenten hebben wel goedkeuring van lokale gezondheidsfunctionarissen nodig om aan de slag te mogen, aldus een verklaring van het Californische ministerie van volksgezondheid.

Het maken van films ligt sinds medio maart wereldwijd goeddeels stil. Een werkgroep van studio’s en vakbonden stelde vorige week voor uitgebreide coronatesten uit te voeren en acteurs en medewerkers dagelijks te checken op symptomen van het virus. De richtlijnen zijn ontwikkeld door bedrijven als Walt Disney, Netflix en Warner Bros. (ANP)