58-jarige man doodgeschoten in Rotterdam

Schietpartij De man liet volgens getuigen zijn hond uit en werd op korte afstand onder vuur genomen met een automatisch wapen door een nog onbekende dader.
Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Evert Elzinga/ANP

In Rotterdam-Prinsenland is vrijdagavond een 58-jarige man doodgeschoten. De politie ging om kwart over tien af op een melding van meerdere schoten en trof het slachtoffer zwaargewond aan. Even later overleed hij aan zijn verwondingen.

Zo’n anderhalve kilometer verderop vloog vlak na de schietpartij een auto in brand. De politie onderzoekt of er een verband is, mogelijk heeft de dader van de schietpartij zijn vluchtauto in brand gestoken om sporen uit te wissen.

Lees ook: Explosief gevonden bij Rotterdams pand dat eerder werd beschoten

Getuigen hebben tegenover het AD verklaard dat het slachtoffer een Turkse man was die zijn hond aan het uitlaten was. Volgens hen zijn er zeker tien kogels afgevuurd uit een automatisch wapen. De politie heeft de identiteit van de man nog niet bekend gemaakt.

Het is het zesde slachtoffer dit jaar dat door een geweldsmisdrijf om het leven is gekomen in de regio. Ook werden vorige maand bij meerdere panden in Rotterdam explosieven geplaatst.