Vakantiehuisjes

Huisjesaanbieder EuroParcs koopt rivaal Droomparken

Vakantieparkketens EuroParcs en Droomparken gaan in de toekomst samen verder. Dat gebeurt door een overname van Droomparken door EuroParcs, zo maakten beide bedrijven donderdag in een verklaring bekend. Welk bedrag met die transactie gemoeid gaat, hielden de verhuurders van vakantiehuisjes stil. Door de krachten te bundelen wil EuroParcs zijn spreiding over Nederland verbeteren. Het bedrijf is eigenaar van zeventien parken, vooral in Nederland. Met name op de Veluwe en in Zeeland wilde EuroParcs verder uitbreiden en daar heeft Droomparken veel locaties.

Het Gelderse EuroParcs is sinds een jaar voor de meerderheid in handen van private-equityfonds Waterland. In ruil voor dat meerderheidsbelang kreeg het familiebedrijf een onbekende financiële injectie, met als doel sneller te kunnen groeien in binnen- en buitenland. EuroParcs liet toen al weten nadrukkelijk te kijken naar de overname van concurrenten.

Voor de overname formeel kan doorgaan, moeten de plannen nog wel worden goedgekeurd door toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM). Wel zullen beide bedrijven ook in de toekomst onder de eigen naam doorgaan. Daartoe is mede besloten omdat beide bedrijven goed bekendstaan bij de consument, aldus een woordvoerder tegen persbureau ANP. (NRC)