Thuiskok

Boterkoek

Group of brown raw chicken eggs, one is broken, yolk egg visible, isolated on white, studio shot.
Group of brown raw chicken eggs, one is broken, yolk egg visible, isolated on white, studio shot.

Een bespreking van een kookboek van Koffietijd zou natuurlijk niet volmaakt zijn zonder koekje bij de koffie. Dus we maken het, zo vlak voor het weekend, vandaag af met een eenvoudig recept voor boterkoek.

Verhit de oven tot 170 graden. Vet de boterkoek- of taartvorm in met boter en bedek de bodem daarna met bakpapier. Zo haal je de boterkoek straks makkelijk uit de vorm. Meng de suiker, boter, bloem, het ei, sap van de citroen en een snufje zout in een keukenmachine en mix tot een egale massa.

Verdeel het deeg in de bakvorm en druk het goed aan tegen de zijkanten. Trek met een vork banen over het deeg. Besmeer het deeg met behulp van een kwastje met de eidooier. Hierdoor gaat de boterkoek straks mooi glanzen. Bak de boterkoek in de oven in dertig minuten goudbruin.