Scheveningen

Lichaam van vijfde omgekomen surfer is mogelijk gevonden

Bij het noordelijk havenhoofd in Scheveningen is donderdagochtend een lichaam geborgen. Dat heeft de politie Den Haag donderdag bekendgemaakt. Of het om de surfer gaat die vorige maand is omgekomen en nog niet was teruggevonden, is nog niet bekend. De surfer wiens lichaam tot nu toe nog niet was gevonden – een 23-jarige man uit Delft – was vorige maand met een groep watersporters in de zee bij het havenhoofd, waar zij in de problemen raakten. De lichamen van vier andere surfers werden kort na het ongeluk geborgen. Het stoffelijk overschot van de vijfde surfer werd al wel in het water gezien, maar kon vanwege de weersomstandigheden niet geborgen worden. De watersporters zijn vermoedelijk in de problemen geraakt door de combinatie van zeeschuim en een harde noordenwind. (NRC)