Onderzoek gezinnen

RIVM-onderzoek: geen grote rol kinderen bij verspreiding corona

Onderzoekers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) hebben vastgesteld dat er inderdaad „geen aanwijzingen” bestaan dat kinderen een belangrijke rol spelen in de verspreiding van het coronavirus. Die verspreiding doet zich vooral voor tussen volwassen leeftijdsgenoten en van volwassen gezinsleden naar kinderen. Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerd artikel van RIVM-onderzoekers in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde. De wetenschappers baseren zich op gegevens van 54 gezinnen waarin een besmetting was vastgesteld. In totaal werden 227 gezinsleden onderzocht. Kinderen van één tot elf jaar in gezinnen met bevestigde Covid-19-patiënten, hadden minder vaak het virus of antistoffen dan oudere kinderen en volwassenen. (NRC)