Geborgen lichaam Scheveningen is vijfde vermiste surfer

Surfdrama De hulpdiensten hebben het lichaam dat eerder op donderdag bij het havenhoofd in Scheveningen werd gevonden geïdentificeerd. De lichamen van de vier andere surfers werden eerder al geborgen.
Een rouwbord met vijf vissen bij strandtent The Shore, ter herdenking van de omgekomen sufers.
Een rouwbord met vijf vissen bij strandtent The Shore, ter herdenking van de omgekomen sufers. Foto Sem van der Wal/ANP

Het stoffelijk overschot dat eerder op donderdag bij het noordelijk havenhoofd in Scheveningen werd gevonden, is het lichaam van de 23-jarige surfer die vorige maand samen met vier anderen vermist raakte. Dat heeft de politie Den Haag donderdag bevestigd.

De surfer is een 23-jarige man uit Delft, die vorige maand met een groep watersporters in de zee bij het havenhoofd in de problemen raakte. De lichamen van vier andere surfers werden kort na het ongeluk geborgen. Het stoffelijk overschot van de vijfde surfer werd al wel in het water gezien, maar kon vanwege de weersomstandigheden niet geborgen worden. Later dreef het lichaam weg en werd de zoekactie gestaakt.

Lees ook: Ze waren jong, fit en sportief

De watersporters zijn vermoedelijk in de problemen geraakt door de combinatie van zeeschuim en een harde noordenwind. Het schuim kwam bij het havenhoofd tot ongewone hoogte; zo’n twee meter. Hierin zijn de surfers waarschijnlijk gedesoriënteerd geraakt. Het schuim bemoeilijkte de zoektocht van hulpverleners die de lichamen wilden bergen. Er werden helikopters ingezet om het schuim weg te blazen. De vier andere slachtoffers waren tussen de 22 en 38 jaar. Zij kwamen uit Den Haag en Delft.