Onvoldoende voorbereidingstijd

Rechtszaak tegen ‘Rico de Chileen’ voorlopig uitgesteld

De rechtbank in Amsterdam heeft het proces tegen Richard R., ‘Rico de Chileen’, dinsdag uitgesteld. R. en zijn advocaat Leon van Kleef hadden om uitstel gevraagd, omdat zij zich – mede door de coronacrisis – onvoldoende op het proces hebben kunnen voorbereiden. De rechtbank had vanaf dinsdag vijf dagen voor de zaak uitgetrokken in de zwaarbeveiligde rechtszaal in Amsterdam-Osdorp. Justitie verdenkt R. (46) onder meer van het leiden van een bende die zich toelegde op het plegen van liquidaties. Het verleende uitstel is tegen de zin van het Openbaar Ministerie. Volgens de officieren van justitie heeft Van Kleef alle tijd en gelegenheid gehad zich voor te bereiden. R. werd in oktober 2017 in zijn geboorteland Chili opgepakt. Volgens het OM heeft R. (46) nauw samengewerkt met Ridouan Taghi. (ANP)