Kabinet-Rutte III

Bas van ’t Wout (VVD) beoogde staatssecretaris Sociale Zaken

Tweede Kamerlid Bas van ’t Wout (VVD) is de beoogde nieuwe staatssecretaris van Sociale Zaken. Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving van De Telegraaf. Indien die benoeming doorgaat volgt van ’t Wout partijgenoot Tamara van Ark op, die minister van Medische Zorg wordt. Van ’t Wout (41) zit vanaf 2012 in de Tweede Kamer. Sinds 2017 is hij vicefractievoorzitter. Namens de VVD is hij woordvoerder Koninklijk Huis. Eerder was hij binnen de partij verantwoordelijk voor de portefeuilles langdurige zorg en Europese zaken. Daarvoor was Van ’t Wout onder meer politiek assistent van Mark Rutte. Van Ark volgt als minister van Medische Zorg per 9 juli PvdA’er Martin van Rijn op, die de functie tijdelijk overnam nadat VVD’er Bruno Bruins tijdens de coronacrisis oververmoeid was geraakt. (NRC)