Enige kandidaat

Asscher opnieuw lijsttrekker PvdA bij verkiezingen 2021

PvdA-fractievoorzitter Lodewijk Asscher zal ook bij de komende Tweede Kamerverkiezingen lijsttrekker zijn namens de sociaal-democratische partij. Asscher was de enige kandidaat die zich aanmeldde voor de positie. Dat bevestigen bronnen naar aanleiding van berichtgeving van RTL Nieuws. Het partijbestuur zal zijn lijsttrekkerschap op korte termijn formeel bekrachtigen. Eind maart was al duidelijk dat Asscher opnieuw de kar wil trekken bij de partij. Hij heeft de ambitie om de volgende premier van Nederland te worden. Het is de tweede keer dat de 45-jarige Amsterdammer lijsttrekker is namens de PvdA. In maart 2017 leed de partij onder zijn leiderschap een historische nederlaag waarbij het 29 van de 38 zetels verloor. Eerder was Asscher minister van Sociale Zaken en vicepremier in kabinet Rutte-II. (NRC)