Het Blad van juni 2020

Inhoudsopgave Het Blad bij NRC is het maandelijkse magazine bij de weekendkrant. Met deze maand onder meer een dubbelinterview met Murat Isik en zijn moeder en wat hardlopen kan betekenen in tijden van crisis.

Merlijn Doomernik

Twee dagen nadat fotograaf Merlijn Doomernik voor dit nummer Murat Isik en zijn moeder Aynur had vastgelegd, belde ik hem op. Hoe het gegaan was. Hij zei dat hij „veel verbondenheid en intimiteit” had gezien. „Ze zijn zo lief met elkaar.”

Mooi, eigenlijk, dat vooral dat hem was opgevallen, want moeder en zoon hadden elkaar niet eens kunnen aanraken. Ze wonen niet in hetzelfde huis en hielden dus anderhalve meter afstand tot elkaar.

Voor een van de foto’s positioneerde Merlijn ze op het gras voor een flat in de Bijlmer – belangrijk, immers, in het leven en werk van Isik, die er opgroeide en zijn succesroman Wees onzichtbaar er situeerde. Zijn nieuwe boek gaat over háár, over zijn moeder.


p.zantingh@nrc.nl