Auto rijdt in op terras Gennep

Limburg Bij het incident werden bloembakken en tafels omvergereden en raakten zes mensen gewond. De bestuurder is aangehouden.
Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto Koen van Weel/ANP

In Gennep is een auto een terras opgereden. Daarbij raakten zes mensen gewond, meldt de politie. Het incident vond plaats rond 22.00 uur op een terras aan de Zandstraat in het centrum van de Noord-Limburgse plaats.

De auto reed een aantal tafels en bloembakken omver en daarna stapten twee mensen uit, vertellen getuigen tegen dagblad De Limburger. Vervolgens reed de zwaarbeschadigde auto door. Na een zoektocht, waarbij ook een helikopter is ingezet, kon de politie de bestuurder aanhouden in Cuijk, zo’n tien kilometer verderop.

De bestuurder is een 19-jarige man uit het dorp Ottersum, dat vlakbij Gennep ligt. Waardoor de auto op het terras terechtkwam is nog niet bekend. Van de zes gewonden is een persoon naar het ziekenhuis overgebracht en hebben de vijf anderen lichte verwondingen. De politie heeft de omgeving van het terras afgezet en hoort getuigen, slachtoffers en de verdachte.

Update 01.19 uur: Dit bericht is aangevuld met informatie van de politie over de identiteit van de bestuurder en de plaats waar hij is opgepakt