Bas van ’t Wout (VVD) beoogde staatssecretaris Sociale Zaken

Kabinet Van ‘t Wout zit sinds 2012 in de Tweede Kamer. Mocht hij worden benoemd tot staatssecretaris dan volgt hij partijgenoot Tamara van Ark op.
Bas van 't Wout in de Tweede Kamer in 2018.
Bas van 't Wout in de Tweede Kamer in 2018. Foto Remko de Waal / ANP

Tweede Kamerlid Bas van ’t Wout (VVD) is de beoogde nieuwe staatssecretaris van Sociale Zaken. Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving van De Telegraaf. Indien die benoeming doorgang vindt, volgt van ’t Wout partijgenoot Tamara van Ark op. Zij wordt minister van Medische Zorg.

Van ’t Wout (41) zit sinds 2012 in de Tweede Kamer. Sinds 2017 is hij vicefractievoorzitter. Namens de VVD is hij woordvoerder Koninklijk Huis. Eerder was hij binnen de partij verantwoordelijk voor de portefeuilles langdurige zorg en Europese zaken. Voordat hij tot de Kamer toetrad, was Van ’t Wout onder meer politiek assistent van Mark Rutte.

Van Ark volgt per 9 juli PvdA’er Martin van Rijn op als minister van Medische Zorg, zo werd vorige week bekend. Van Rijn nam de functie tijdelijk over nadat VVD’er Bruno Bruins tijdens de coronacrisis oververmoeid raakte.

Lees ook: Tamara van Ark (VVD) volgt Martin van Rijn op als minister