‘Ik ben echt gehecht aan thee van Lipton’

In het mandje

Jeugdverpleegkundige Mirjam Kistemaker (51) komt vanwege de coronasituatie maar één keer per week in de supermarkt, waar ze inkopen doet voor haar partner en drie kinderen. Haar organisatie hierbij gaat verder dan enkel een lijstje: „Ik heb een heel systeem met mijn boodschappentassen.”

Wat voor systeem?

„In mijn kar heb ik vier tassen, waarin ik direct bij het inpakken sorteer wat de diepvries, de koelkast en de voorraadkast in gaat. Eén tas is normaal voor mijn dochter die op kamers woont, maar ze woont tijdelijk weer thuis.”

Wat staat er dit weekend op het menu?

„Vanavond eten we restjes, maar morgen hebben we deze andijvie, met aardappelen en vlees. Mijn zoon maakt voor ons broodjes hamburger. Later kook ik nog courgettesoep met zalm.”

Ik zie ook frituurhapjes.

„Het jongste kind vroeg wanneer we weer eens patatjes zouden eten, dus dit is voor bij die ovenfriet. Dan maak ik ook een salade, er moet wel een beetje gezond bij.”

Vindt u gezond eten belangrijk?

„Zeker. Bij elke avondmaaltijd zit iets van groente. We hebben altijd fruit in huis, nu heb ik appels, bananen, pruimen en druiven in de kar. En we eten liever kaas en vleeswaren als broodbeleg dan jam of hagelslag.”

En merken?

„Ik ben echt gehecht aan thee van Lipton. Ik hou van die zachte smaak, andere merken vind ik een bittere nasmaak hebben.”