Thuiskok

Giuseppa’s tomatensaus

pieces of parmesan cheese isolated on white background
pieces of parmesan cheese isolated on white background

Dit is een recept van de 97-jarige Giuseppa uit Ozieri, Sardinië. Bij deze tomatensaus maakt ze macarrones de ungia ofwel nagelpasta, maar die vorm vereist wat handigheid. Op het YouTube-kanaal van Pasta Grannies kunt u Giuseppa zien terwijl ze de pastavormpjes en deze tomatensaus maakt. Het recept voor de pasta staat op deze plek in de krant van dinsdag. Of u koopt een pak pasta naar keuze. Strooi de pecorino over de pasta, schep daarna de saus eroverheen en garneer met verse basilicum.

Maak de tomatensaus door de ui en knoflook in de olijfolie in een steelpan zachtjes te fruiten. Voeg de peterselie, het basilicum en de passata met een beetje zout toe en laat alles circa twintig minuten zachtjes pruttelen. Werk de saus door een passeerzeef of pureer hem met de staafmixer om de kruiden, uien en knoflook fijn te maken.