Schoolstrijd

Nu ook derde bestuurslid Haga Lyceum per direct weggestuurd

De bestuurlijke onrust op het Cornelius Haga Lyceum is compleet: nadat begin deze week directeur Soner Atasoy en de bestuursvoorzitter van de islamitische school elkaar al geschorst hadden, heeft voorzitter Mohammed Laamimach nu de derde en laatste bestuurder, Sadrettin Karadag, per direct ontslagen. Dat melden bronnen rondom de school donderdag aan NRC. Wat dit betekent voor de werkvloer van het Haga is vooralsnog onduidelijk. Secretaris-penningmeester Karadag en directeur Soner Atasoy erkennen de maatregelen die de voorzitter tegen hen genomen heeft niet. De Inspectie van het Onderwijs heeft de drie bestuurders per mail verzocht duidelijk te maken wie de school nu formeel representeert. Atasoy heeft geantwoord dat hij de leiding nog heeft. (NRC)