Podcast

CDA: sociaal-christelijk of rechts-conservatief?

De afgelopen weken klonken er over verschillende onderwerpen verschillende geluiden uit hetzelfde CDA.

Het samenwerken met Forum voor Democratie in Brabant, de opvang van vluchtelingenkinderen uit Griekse kampen, hoeveel boeren moeten bijdragen aan de oplossing voor het stikstofprobleem. En vooral als het gaat om de samenwerking met Forum voor Democratie in de provincie, hoorde je van de landelijke partijtop steeds hetzelfde antwoord: bij ons is het subsidiariteitsbeginsel heilig, provincies mogen zélf bepalen met wie ze een coalitie vormen.

In deze aflevering van Haagse Zaken hoor je van Wouter van Loon en Guus Valk meer over de partij die op zoek is naar een leider, en volgens sommigen ook een partij op zoek naar de eigen identiteit. En om toch meer inzicht te krijgen in hoe het CDA-kader denkt over samenwerking met Forum voor Democratie hebben we de afgelopen weken met zo’n tweehonderd politiek actieve CDA’ers door het hele land gebeld. Je hoort meer over wat zij ons vertelden.

Lees ook de resultaten van het onderzoek in dit artikel in NRC

Luister ook de vorige aflevering van Haagse Zaken: Het recept voor gehaktdag.