klacht

‘Facebook doet te weinig tegen drugshandelaren’

Het National Whis-tleblower Center (NWC) heeft namens een groep klokkenluiders een klacht ingediend tegen Facebook bij de Amerikaanse beursautoriteit wegens illegale activiteiten op het platform. Dat meldde de Amerikaanse krant The Washington Post dinsdag.

Volgens het NWC doet Facebook te weinig tegen handelaren in drugs en pijnstillers, die uitwijken naar Facebook en Instagram om hun waar te verkopen. De klagers claimen dat Facebook weet dat er illegale activiteiten plaatsvinden op zijn platformen, maar dat het sociale mediabedrijf bewust nalaat hier voldoende tegen te ondernemen.

De groep klagers wordt aangevoerd door voormalig journaliste Gretchen Peters, nu directeur van de activistische organisatie Alliance to Counter Crime Online (ACCO). Ook een voormalig moderator van Facebook heeft zich bij de groep klokkenluiders gevoegd.

Sociale media zoals Facebook, Whatsapp en Instagram worden in toenemende mate gebruikt door drugshandelaren om hun waar te verkopen. Het bedrijf van Mark Zuckerberg verwijderde volgens het laatste transparantierapport in het laatste kwartaal van vorig jaar 8,8 miljoen drugsgerelateerde berichten.