Verenigde Staten

Vier agenten ontslagen na dood ongewapende zwarte arrestant

In de Amerikaanse stad Minneapolis zijn dinsdag vier politieagenten ontslagen omdat ze betrokken waren bij de gewelddadige arrestatie van een ongewapende zwarte man, die heeft geleid tot diens dood. Dat heeft de burgemeester van de stad bekendgemaakt. De man werd maandagavond aangehouden en op de grond gedwongen, waarna een agent zijn knie op diens nek zette. Omstanders filmden de arrestatie, op camerabeelden is te horen dat de man tegen de agent zegt dat hij „niet kan ademen”. Het incident doet denken aan de zaak rond Eric Garner, een ongewapende zwarte man die in 2014 eveneens door politiegeweld om het leven kwam. Volgens de politie in Minneapolis verzette de man zich bij zijn arrestatie. De FBI heeft een onderzoek ingesteld naar de agenten. (AP)