Perry Feenstra wordt nieuwe hoofdredacteur FD

Financieele Dagblad Feenstra komt over van RTL, waar hij chef is bij EditieNL. Hij volgt Jan Bonjer op, die in januari zijn vertrek aankondigde.
Het redactiegebouw van het FD in Amsterdam.
Het redactiegebouw van het FD in Amsterdam. Foto Koen van Weel/ANP

Het Financieele Dagblad (FD) heeft met Perry Feenstra een nieuwe hoofdredacteur gevonden. Dat meldt de krant woensdag. Feenstra is momenteel redactiechef bij EditieNL, het dagelijkse actualiteitenprogramma van RTL.

Feenstra (45) werkte als economieredacteur bij dagblad Trouw, en ging in 2006 aan het werk als chef economie bij RTL Nieuws. Daar werd hij later redactiechef bij de economische nieuwszender RTLZ, die hij hielp op te zetten.

Met de komst van Feenstra is er een opvolger van Jan Bonjer gevonden. Na acht jaar leiding te hebben gegeven aan de redactie van het FD kondigde Bonjer in januari zijn afscheid aan. Hij werd voorgedragen als dijkgraaf van het waterschap Hollandse Delta.

Afscheidsinterview Jan Bonjer: ‘Lezers merken direct: is die krant gemáákt of gevúld?’