Wij willen weten wat de ervaringen van ondernemers met hun banken zijn tijdens de coronacrisis

Lezersoproep Wij zijn als NRC benieuwd naar wat de ervaringen van ondernemers met hun banken zijn: hebben ze het gevoel dat ze door hun bank geholpen worden tijdens de coronacrisis?
Foto ANP/Branko de Lang

Over de rol van banken tijdens deze coronacrisis wordt veel geschreven. Ze zien zichzelf als deel van de oplossing, in tegenstelling tot de kredietcrisis toen banken aan het begin van de economische crisis stonden. Volgens de Nederlandse Vereniging van Banken zijn er inmiddels bijna 143.000 ondernemers door de banken geholpen. Maar ondernemers klagen aan de andere kant ook, dat de hulp te langzaam op gang kwam of dat banken bedrijven toch niet willen of kunnen helpen.

Voor een of meerdere artikelen is economieredacteur Eva Smal op zoek naar ondernemers die hun ervaringen met ons willen delen om te onderzoeken of er een trend te ontdekken is. Bent u positief, neutraal of juist negatief gestemd over de hulp van banken? We horen graag van u!
Kredietlijn
Reguliere lening
Door overheid gegarandeerde lening, zoals BKMB of GO-regeling
Uitstel van aflossing en/of rente
Overig
Bedankt voor uw data!

Uw reactie wordt naar de redactie gestuurd, en wordt niet zonder uw toestemming gepubliceerd. De redactie kan naar aanleiding van uw antwoord contact met u opnemen. U kunt ons ook anoniem een tip geven. Hier leest u hoe dat werkt.

Deze artikelen schreven we eerder over dit thema:

De miljarden aan steun van banken komt niet terecht bij kleinere bedrijven Interview met de vertrekkend ABN-topman over noodsteun: ‘we zullen soms echt nee verkopen’