Interview

Sunnery James: ‘Ik ervaar nu geluk als ik draai in mijn kelder’

Hoe gaat het met? Veel kunstenaars zijn hun podium kwijt. Wat doen ze nu? Sunnery James vormt een wereldberoemd dj-duo met Ryan Marciano. Hij is getrouwd met topmodel Doutzen Kroes. „Even stilstaan, dat had ik echt nodig.”

„Voor mij persoonlijk kwam dit bijna als geroepen. Even stilstaan, dat had ik echt nodig. Ik vlieg de hele tijd de hele wereld over, dan weer een weekendje hier dan weer een weekendje daar. Het is heel hectisch, er is altijd de druk van de tijd. Als je terugkomt, omdat je er dan meteen weer wilt zijn voor je gezin. En als je weggaat, de onrust van het vertrek. Altijd ben je aan het acclimatiseren.

„En nu niet. Nu ben ik weer authentiek creatief bezig met zang en muziek. Natuurlijk: er is even geen publiek. En draaien is een art waarmee je anderen pleast, een bevrediging voor je ego. Maar als ik nu in de kelder met mijn koptelefoon op sta te draaien, ervaar ik hetzelfde geluk als bij een optreden.

„Ik besef wel dat het dubbel is, er is door deze crisis veel ellende over de wereld gekomen. Maar ik haal er het positieve uit, ook al is er ook bij ons druk op de business: hoe krijgen we nieuwe inkomsten. Toch is dit een tijd om als mens naar jezelf te kijken, naar je gevoel te luisteren en je opportunity te pakken: ben ik nog happy met wat ik doe of niet.

„Zelf ga ik ab-so-luut de rust behouden die ik nu heb gevonden. In mijn werk en thuis ook. Ik was altijd al een betrokken vader, maar dan als in: meteen als ik terugkwam van een optreden alles eruit halen wat erin zit. Samen dit doen, samen dat doen. Nu weet ik hoe het is om het als vader juist rustig te doen. Dus ja, de dynamiek gaat veranderen.”