Stoom als medicijn tegen het coronavirus

Foto Ericky Boniphace/ AFP

Een Tanzaniaan inhaleert damp in een speciale stoomcabine als preventieve behandeling tegen het coronavirus. Voor duizend Tanzaniaanse shilling (omgerekend nog geen 40 eurocent) kunnen mensen gedurende vijf tot tien minuten water- en zoutdampen inademen. De cabines zijn geïnstalleerd door de Tanzaniaanse kruidkundige Msafiri Mjema in de grootste stad van het land: Dar es Salaam. Stoominhalaties zijn een populaire traditionele behandeling voor griep, hoge koorts en malaria. Volgens de president van het land, John Magufuli, is een van zijn kinderen genezen van het coronavirus dankzij het inhaleren van stoom met citroen en gember. Tanzania is een van de weinige landen in Afrika die geen uitgebreide maatregelen tegen het virus heeft genomen.