Pakistan Crash vliegtuig op woonwijk in Karachi mogelijk door technisch probleem

Een passagiersvliegtuig met 98 inzittenden is vrijdag gecrasht in een woonwijk in Karachi, de grootste stad van Pakistan.

Of mensen het vliegongeluk hebben overleefd is nog niet duidelijk. Van 57 mensen is met zekerheid vastgesteld dat zij zijn omgekomen bij het ongeluk.

Bronnen bij de Pakistaanse luchtvaartautoriteiten verklaarden tegenover persbureau AP dat twee inzittenden de crash wel overleefd zouden hebben.

Het vliegtuig, met vluchtnummer is PK8303, was een Airbus A320 van Pakistan International Airlines (PIA), en had 91 reizigers en zeven man personeel aan boord.

Het Pakistaanse leger kwam, kort na de ramp, met hulpdiensten ter plaatse voor reddingswerkzaamheden. Het gaat waarschijnlijk om een dichtbevolkte buurt en volgens de burgemeester zijn zeker vijf huizen beschadigd geraakt door de crash. Het vliegtuig was afkomstig uit Lahore, qua omvang de tweede stad van het land, op zo’n anderhalf uur vliegen van Karachi vandaan.

„Het laatste dat we van de piloot hoorden was dat hij een technisch probleem had”, zegt een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij PIA tegenover Reuters. „Het is een zeer tragisch ongeval.” Op videobeelden zou te zien zijn dat het toestel met een brandende vliegtuigmotor naar beneden leek te komen.

Op sociale media zijn inmiddels videobeelden gedeeld van grote zwarte rookwolken en een straat vol brokstukken. De authenticiteit van deze beelden kon vrijdagavond nog niet worden bevestigd. Ooggetuigen meldden dat het vliegtuig twee of drie keer probeerde te landen voordat het neerstortte.

Het Pakistaanse luchtruim was pas net een paar dagen weer geopend voor passagiersvluchten. Binnenlandse vluchten waren ruim een maand lang opgeschort om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Waarschijnlijk waren de inzittenden inwoners van Pakistan die onder meer vanwege het einde van de ramadan naar huis of naar familie gingen. (NRC)