‘Ik heb geleerd dat eten heilig is’

In het mandje

Woonbegeleider Edwin Collins (50) heeft zijn mandje gevuld met gezonde producten. „Ik let op gezond, maar ben ook prijsbewust.”

Waar let u op qua gezond eten?

„Ik let vooral op weinig vet. Deze jus d’orange bevat veel vitaminen. Ik eet ook veel sinaasappelen, kiwi’s en bananen. Ik koop altijd bruin brood, voor de vezels, en deze cashewnoten zijn ook gezond. Eieren heb ik echt altijd in huis, die zijn lekker én bevatten eiwit natuurlijk.”

En prijsbewust?

„Soms heb ik zin in een milkshake, de kant-en-klare is 200 ml. In deze yoghurtdrink zitten dezelfde producten, de verpakking is 1.000 ml. Ik koop eigenlijk altijd bij de Aldi of Lidl, heel soms eens iets bij Dirk. Ik bewaar vaak de bon en kijk die thuis nog eens na, dat vraag ik ook van mijn cliënten.”

Ik zie dat u met een lijstje werkt.

Ik maak altijd old school een lijstje voor ik naar de winkel ga, dat heb ik van huis uit geleerd. Je bent dan goedkoper uit omdat je niet impulsief dingen koopt.”

Heeft u meer van huis uit meegekregen?

„Sowieso dat eten heilig is, dat heb ik van mijn moeder geleerd en voel ik ook zo. Mijn moeder bakte elke week een cake. Als we die aten was het echt zo’n moment van: nu is het weekend. Ik heb geen tijd om zelf te bakken, maar heb wel een cake gekocht. Die neem ik ’s avonds met een kop thee voor het slapengaan.”