Nieuwe arrestatie na geweldsincidenten in Rotterdam

Explosie Een 22-jarige Amsterdammer wordt verhoord over zijn mogelijke rol bij het plaatsen van explosieven en een reeks beschietingen. De voorlopige hechtenis van twee andere verdachten is verlengd.
Een medewerker van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie in actie in Rotterdam donderdag.
Een medewerker van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie in actie in Rotterdam donderdag. Foto ANP

De politie heeft een 22-jarige man uit Amsterdam aangehouden in verband met een explosie en een reeks geweldsincidenten die de afgelopen weken plaatsvonden in Rotterdam. De man is donderdag opgepakt in Deventer. Hij zit nog vast en wordt verhoord. Eerder werden een 21-jarige man en een 20-jarige vrouw, beiden ook uit Amsterdam, aangehouden. De rechter-commissaris verlengde woensdag hun voorlopige hechtenis met veertien dagen.

De explosie vond maandagnacht plaats in een portiekwoning in de Jagthuisstraat in Rotterdam. Elders in de stad vonden eerder deze maand vijf schietincidenten plaats. Op Hemelvaartsdag werd een explosief gevonden bij een Surinaams restaurant in de Frits Ruysstraat. Meer dan twintig woningen en winkels moesten donderdag worden ontruimd toen de Explosieven Opruimingsdienst Defensie het explosief ontmantelde. Net als bij de schietincidenten vielen er geen slachtoffers.

In de omgeving van de Jagthuisstraat heeft de politie inmiddels camera’s geplaatst, ook op andere locaties in Rotterdam zijn veiligheidsmaatregelen genomen. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de verschillende incidenten.

Twitter avatar Politie_Rdam Politie Rotterdam eo Het arrestatieteam heeft gisteren in Deventer een 22-jarige man uit Amsterdam aangehouden. De man is verdachte in het onderzoek naar de reeks geweldsincidenten van afgelopen weken in Rotterdam-West en Rotterdam-Oost. https://t.co/RnU8v88iu8