Groenlo

Zeshonderd medewerkers vleesverwerker Vion in thuisquarantaine

Alle zeshonderd medewerkers van vleesverwerker Vion in Groenlo moeten de komende twee weken in thuisquarantaine. Ze mogen het terrein van Vion niet op. Dat heeft de Veiligheidsregio Noord-en Oost-Gelderland donderdag bekendgemaakt na een advies van de GGD. De thuisquarantaine moet helpen bij het bron- en contactonderzoek van de GGD. „Verdere verspreiding dient met alle beschikbare middelen te worden voorkomen”, zegt Ton Heerts, voorzitter van de Veiligheidsregio. Woensdag werd bekend dat van de 212 geteste medewerkers van Vion er 45 besmet waren met Covid-19. Het slachthuis werd per direct gesloten. Het is het eerste slachthuis in Nederland dat wordt stilgelegd door corona. In Duitsland zijn al meerdere slachterijen gesloten vanwege het virus. Op donderdag waarschuwde vakbond FNV dat de coronaprotocollen in slachthuizen onvoldoende zijn om te voorkomen dat grote aantallen medewerkers besmet raken. Slachthuizen en vleesfabrieken zijn volgens de vakbond extra kwetsbaar vanwege de werksituatie in combinatie met de leefomstandigheden van de medewerkers. (NRC)