In beeld

Drukte op Hemelvaartsdag

Afstand bewaren in een anderhalvemetersamenleving? Dat is nog niet zo eenvoudig. Het was druk op Hemelvaartsdag. In heel Nederland was een deel van de parken, plassen en stranden afgesloten. Maar er waren ook plekken waar mensen wel samen mochten komen, zoals op het strand in Scheveningen. Daar was in de loop van de dag sprake van topdrukte.
Drukte op het Quackstrand bij Hellevoetsluis op Hemelvaartsdag. Vanwege het mooie weer trokken veel mensen op hun vrije dag naar de Nederlandse stranden.
Foto Marco de Swart/ANP
In Het Park in Rotterdam, dat vlak naast de Euromast ligt, heeft de gemeente in ligweides cirkels aangebracht in de hoop dat bezoekers daarin gaan liggen luieren. De gemeente hoopt op deze manier de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen.
Foto Koen van Weel/ANP
Bij Park Somerlust in Amsterdam was het op Hemelvaartsdag zo druk dat mensen werd verzocht om te vertrekken. Het was niet de eerste keer dat op deze plek handhavers ingrepen. Twee weken eerder werden er ook al honderden mensen weggestuurd.
Foto Remko de Waal/ANP
Dagjesmensen met mondkapjes in het centrum van Venlo. Grote aantallen Duitsers staken met Hemelvaart traditioneel de grens over om hier en in Roermond te gaan winkelen.
Foto Marcel van Hoorn/ANP
Een file op de N57 naar de Zeeuwse kust op Hemelvaartsdag. Vanwege het mooie weer trokken mensen op hun vrije dag in groten getale naar de Nederlandse stranden.
Foto Marco de Swart/ANP
Klanten staan in de rij bij strandtent 'Wij op het strand' in Scheveningen. De strandtent is open voor afhaalmaaltijden, maar mag vanwege de coronamaatregelen nog geen strandbedden verhuren of gasten ontvangen.
Foto Koen van Weel/ANP
Vanaf de Euromast is Het Park in Rotterdam goed zichtbaar. Op Hemelvaartsdag lagen er veel mensen in het park te genieten van het mooie weer.
Foto Robin Utrecht
Bezoekers in dierentuin Burgers' Zoo. Het park is weer beperkt toegankelijk voor publiek, dat vanwege de coronamaatregelen online een kaartje moest reserveren.
Foto Piroschka van de Wouw/ANP
In de ochtend werd er door bezoekers op het strand in Scheveningen nog rekening gehouden met anderhalve meter afstand. In de loop van de middag werd dat al een stuk lastiger.
Foto Robin Utrecht
Dagjesmensen in het centrum van Venlo. Veel Duitsers steken met Hemelvaart traditioneel de grens over om in Roermond en Venlo te gaan winkelen.
Foto Marcel van Hoorn/ANP
Bezoekers op het strand van Vlissingen, het enige stadsstrand van Zeeland. Ook hier was het, net als in Scheveningen, flink druk op Hemelvaartsdag.
Foto Marco de Swart/ANP
Drukte op het Quackstrand bij Hellevoetsluis op Hemelvaartsdag. In maart had de gemeente, vanwege de coronacrisis, de toegangsweg afgesloten en mensen verzocht zo veel mogelijk thuis te blijven.
Foto Marco de Swart/ANP
In de loop van de middag werd het op Hemelvaartsdag op het strand van Scheveningen extreem druk. Meerdere gemeenten, waaronder Westland, Noordwijk en Wassenaar, riepen mensen op niet meer naar het strand te komen.
Foto Robin Utrecht
Drukte bij Park Somerlust. Hoewel de horeca nog dicht is vanwege de coronamaatregelen gingen veel mensen naar buiten. In de loop van de middag verzocht de politie bezoekers om weg te gaan.
Foto Remko de Waal/ANP
De boulevard van Vlissingen was gesloten voor gemotoriseerd verkeer op Hemelvaartsdag.
Foto Marco de Swart/ANP
Op het strand van Scheveningen hielden mensen zich niet aan de anderhalve meter afstand.
Foto Robin Utrecht