Stemming parlement

Surinaamse minister van Financiën voorlopig niet vervolgd

De Surinaamse minister van Financiën Gillmore Hoefdraad wordt voorlopig niet vervolgd voor de elf strafbare feiten waarvan hij wordt verdacht. Het Surinaamse parlement stemde maandag tegen de vordering om Hoefdraad in staat van beschuldiging te stellen, meldt nieuwswebsite StarNieuws. De bewindsman wordt onder meer verdacht van de verkoop van overheidsgebouwen en misbruik van royalty’s van goudbedrijven. Volgens parlementariërs van Hoefdraads NDP heeft de aanklager documenten achtergehouden waaruit zou blijken dat zijn vervolging politiek gemotiveerd is. De oppositie vindt juist dat de minister zijn onschuld in de rechtszaal moet bewijzen. Een volgend parlement kan alsnog besluiten om Hoefdraad in staat van beschuldiging te stellen. (NRC)