Opinie

Jongeren, kom maar op met die ideeën voor de anderhalvemetersamenleving!

Oproep NRC is benieuwd naar de ideeën van jongeren voor de anderhalvemetersamenleving. Heb je een oplossing voor een probleem of een briljante innovatie in gedachte? Wij willen het weten.
Foto Robin van Lonkhuijsen/ANP

Premier Mark Rutte richtte zich dinsdag tot de „kinderen en jongeren” van Nederland. Hij complimenteerde hen met hun goede gedrag in deze crisis. En hij riep hen op met ideeën en kritiek („liefst opbouwend”) te komen. „Hoe doe je dat, afstand van elkaar houden en toch met elkaar werken, leren, sporten en muziek maken”, vroeg hij.

Wij stellen die vraag ook: wat is jouw idee voor de anderhalvemetersamenleving? Wat gaat er nu niet goed en wat is jouw oplossing daarvoor? Wat wil jij voor de toekomst van Nederland – jullie toekomst – nu corona alles op zijn kop heeft gezet?

Deze enquête is gesloten. Lees hier een selectie van de inzendingen.