Antisemitisme

Extra veiligheidsmaatregelen bij joods restaurant HaCarmel

De gemeente Amsterdam neemt extra veiligheidsmaatregelen bij het joodse restaurant HaCarmel aan de Amstelveenseweg in Amsterdam-Zuid. Dinsdag werd bekend dat het restaurant opnieuw is beklad, na een incident eerder deze maand. De nieuwe veiligheidsmaatregelen komen boven op het cameratoezicht dat vorig jaar is ingesteld. Ook wordt er een nieuwe dreigingsanalyse van de situatie bij het restaurant gemaakt. De afgelopen dagen is met zwarte stift op de ruit van HaCarmel geschreven ‘Find Jew’. Het incident werd bekend op de dag dat de gemeenteraad een spoeddebat zou voeren over eerdere vernielingen aan het restaurant. Dat debat is echter verplaatst vanwege de coronamaatregelen. Het restaurant is regelmatig het doelwit van vandalisme en bedreigingen. (NRC)