Wielrennen

Lance Armstrong: ik gebruikte al rond mijn 21ste doping

Lance Armstrong (49) nam al rond zijn 21ste, aan het begin van zijn wielercarrière, doping. Dat zegt de Amerikaanse oud-renner in een documentaire van sportzender ESPN, waaruit het tijdschrijft Cycling Weekly maandag citeert. In zijn eerste seizoen als prof in 1992 begon hij met cortisonen, stelt de inmiddels levenslang geschorste sporticoon. Met die bekentenis lijkt het aannemelijk dat Armstrong ook in 1993, toen hij in Oslo de wereldtitel op de weg veroverde, niet schoon was. Hij moest al zijn zeven gele truien van de Tour de France (gewonnen tussen 1999 en 2005) inleveren, nadat hij in 2013 in een interview met Oprah Winfrey toegaf verschillende soorten doping gebruikt te hebben. Nu blijkt dat hij dus al veel eerder in zijn carrière verboden middelen heeft gebruikt. (NRC)