Thuiskok

Pompoen met Chaource

Misschien kende u de Franse witschimmelkaas Chaource al, maar ik had er tot een paar maanden geleden nog nooit van gehoord. Nu is het misschien wel mijn favoriete kaas, en de Chaource heeft voor mij de brie definitief van het kaasplankje verdrongen. Wat ook helpt, is dat de kaas goed verkrijgbaar is – zelfs de grote supermarkten verkopen deze kaas.

Auteur Julius Jaspers gaat ervan uit dat u en ik thuis een barbecue met deksel hebben. Of dat nou een Big Green Egg is of een kleine Weber, dat maakt niet uit. Verhit de barbecue tot 180 graden en bereid dit gerecht op indirect vuur (bijvoorbeeld met een plate setter of met vuur van de zij- of bovenkant).

Snijd de pompoen in rechte plakken van gelijke dikte en verwijder de zaadjes. Maak een marinade van olijfolie, honing en salie. Haal hier de pompoen doorheen. Bestrooi de pompoen met zout en gril aan beide zijden krokant. Zorg dat het vuur niet te hoog komt, zodat de pompoen vanbinnen gaar wordt. Leg stukjes Chaource op de pompoen en laat nog een minuutje meegaren/smelten. Strooi geschaafde amandelen over de pompoen en serveer direct.