Koffie

Moederbedrijf Douwe Egberts gaat toch naar de beurs

Het moederbedrijf van koffiefabrikant Douwe Egberts, JDE Peet’s, gaat in de komende weken naar de beurs in Amsterdam. Het concern hoopt via die stap 1,5 tot 2 miljard euro op te halen, zo bevestigde JDE Peet’s dinsdag na berichtgeving van de Britse krant Financial Times (FT). Een deel van de opbrengst gaat naar de huidige aandeelhouders, die hun stukken verkopen. Daarnaast verwacht JDE voor 700 miljoen euro aan nieuwe aandelen in de markt te zetten. De beursgang - een van de grootste van het jaar in Nederland en Europa - stond al eerder in de planning, maar werd afgelopen maart uitgesteld omdat de beurzen waren gekelderd door de coronacrisis. Nu zegt JDE Peet’s dat het bedrijf de crisis tot dusver relatief goed doorstaat: het verwacht de „middel- en langetermijndoelen” te behalen. (NRC)