Songfestival

Rotterdam ook in 2021 gaststad van Eurovisie Songfestival

Het Eurovisie Songfestival wordt in 2021 definitief gehouden in Rotterdam. Dat is zaterdagavond bekendgemaakt tijdens de speciale uitzending Eurovision: Europe Shine A Light, die in plaats van het geannuleerde songfestival werd uitgezonden. „We gaan ervoor zorgen dat het gebeurt”, was te lezen bij een video met beelden van Rotterdam aan het slot van de uitzending. „We gaan open.” (Een verwijzing naar de slogan ‘open up.’) Rotterdam gaf vorige maand al aan gaststad te willen blijven. De organiserende omroepen NPO, AvroTros en NOS gaven in principe aan door te willen, maar moesten de financiën nog op een rij zetten. Nu hebben ze groen licht gegeven. De datum en precieze vorm van het festival zijn nog niet bekend. Gekochte kaartjes blijven geldig. (NRC)