Politieke ruzie

Denk spreekt van ‘verzoening’ tussen ruziënde Kamerleden

Denk spreekt van „verzoening” en „constructieve gesprekken” tussen de drie Kamerleden Farid Azarkan, Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk. In een zondag gepubliceerde verklaring op Twitter erkent de partij dat „uitspraken zijn gedaan en handelingen verricht” die Denk „niet ten goede” zijn gekomen. „De betrokkenen hebben spijt betuigd en elkaar beloofd het verleden achter zich te laten”. Op 6 juni zal de partij een ledenvergadering organiseren. Fractievoorzitter Azarkan en mede-oprichter Kuzu zeggen dit besluit te steunen. Het is niet duidelijk of Selçuk Öztürk ook de ruzie achter zich wil laten. Vanuit de partij zijn in het verleden eerder tegenstrijdige berichten naar buiten gebracht. De afgelopen maanden vond openlijk een machtsstrijd plaats tussen de oprichters van Denk. (NRC)